Politikk

Senterungdommen er det grønne valget på venstre-høyre skalaen i norsk politikk, hvor du finner oss i sentrum. Politikk er ikke svart eller hvitt, og vi ser saken fra flere sider!

Har du noe du brenner for eller er opptatt av, enten internasjonalt eller i hjemkommunen din?

Vi har alle vår hjertesak, men ingen er født politiker. Terskelen for å være med i Senterungdommen skal være lav, og vi lærer sammen mens vi har det utrolig moro. Vi vil gjerne ha deg med på laget for å farge Norge grønt!

 

Folkestyre, Forvaltning, Fordeling

Folkestyre. Senterungdommen er folkestyrepartiet! Stemmen din er viktig og vi ønsker at det skal være enkelt for deg å påvirke det som skjer i hverdagen din. Samfunnet blir bedre hvis de som tar beslutninger kan høre og se hvordan det påvirker de som skal leve med beslutningene til vanlig.

Forvaltning. Senterungdommen mener vi må tenke lengre enn vår og neste generasjon for å ta vare på ressursene i Norge og i verden. Det vår generasjon overleverer til kommende generasjoner skal være i bedre stand enn når vi overtok det. Det gjelder naturen, ressursene og samfunnet vårt.

Fordeling. Uansett hvem vi er, hvor vi bor eller hva våre foreldre arbeider med skal vi ha muligheter i samfunnet! Til å leve et godt liv og bli den vi vil. Urettferdige forskjeller som står i veien må vi jevne ut. Det gjelder i Norge men også i verden. I dag er det å bli født i Norge som å vinne i lotto. Den urettferdigheten mellom det å bli født i et rikt og i et fattig land må vi alltid jobbe for å jevne ut.

 

Det er i sentrum du finner godsakene:

  • Nei til EØS-avtalen. Senterungdommen ønsker at du skal bestemme over din egen hverdag, ikke EU-politikere i Brussel. Vi sier fortsatt nei til norsk EU-medlemskap og ønsker å erstatte dagens EØS-avtale med en handelsavtale.
  • Ja til folkeavstemninger om kommunesammenslåing. Vi vil at kommuner skal slås sammen når det er den beste løsningen for kommunene og folket som bor i kommunen ønsker det. Hvis kommunen din skal slås sammen ønsker Senterungdommen at det skal være en folkeavstemning.
  • Beredskap nær deg. Du skal føle deg trygg der du er i landet, uansett om du det er by eller bygd. Senterungdommen ønsker at politi, brannvesen og helsevesen skal finnes over hele landet, i situasjoner kan det bety forskjellen på liv og død.

 

Program
Her finner du Senterungdommens Stortingsvalgprogram vedtatt på landsmøtet 2012.

Resolusjoner, eller uttalelser, vedtas av landsmøtet, landsstyret eller sentralstyret. Her kan du fort finne ut hva Senterungdommen mener om ulike saker.

Share This